Үй шартында сырды кантип даярдайбыз?

0

Каганат.

Керектелүүчү азыктар:

Быштак – 1 килограмм

Сүт – 1 литр

Жумуртка – 3 даана

Каймак май – 100 грамм

Сода – 2 чай кашык

Туз – жарым чай кашык

Даярдоо ыкмасы:

  1. Мискейге сүттү куюп, кайнайын дегенде быштакты салып, жай отто 3-5 мүнөт кайнатабыз.
  2. Сүт менен быштактын аралашмасын дакиден сүзүп өткөрүп алып, сары суусу сарыкканча илип коёбуз.
  3. Каймак майды эритип, ага эки жумуртканын сарысын, ашкана содасын, тузду, быштакты кошуп аралаштырабыз.
  4. Суу куюлган мискейге быштак салынган идишти салып, тынымсыз аралаштыруу менен 8-10 мүнөт кайнатабыз. Чоюлчаак масса пайда болот. Колду бир аз майлап ал массаны жылуу кезинде камыр ийлегендей ийлейбиз. Андан соң каалаган формага келтирип, 2-3 саатка муздаткычка салсак сыр даяр!
Бөлүшүү:

Пикир

11 + жыйырма =