Майда бирок, маанилүү кеңештер

Каганат.

Туздуу сууга чыланган чүпү­рөккө сырды ороп туруп муздаткычка салып койсоңуз, сыр узак убакытка сакталат.

Ичи май кө­мөч­танга текши кылып туз сээп, бир канча мүнөттөн соң жуусаңыз, май оңой кетип, ичи таза жуулат.

Сүт ирип калбаш үчүн ага азыраак туз салып коюу жетиштүү.

Тердеп, жыттанып кеткен бут кийимдин ичине туз сээп койсо, жагымсыз жыт жок болот.

Сүлгүнү таза жууп-чайкагандан кийин туздуу сууга 15 мүнөт чыла­саңыз, жупжумшак болуп калат.

Пияз, сарымсак, балык жыттанган колду туз менен сүртүп, андан соң самындап жуусаңыз, жагымсыз жыт калбайт

Бычакты өтө туздуу эмес сууга 30 мүнөт салып коюп, андан кийин гана курчутса, жакшы курчуйт жана көпкө мокобойт.

Булак:Каганат.

Бөлүшүү:

Пикир

он төрт − 9 =